lørdag, september 23, 2006

Ingen innebandykalender

Da seksjonstyret i innebandy vedtok at det ikke blir noen innebandykalender denne sesongen fordi klubber ikke har sendt inn informasjon om sin klubb ble vi svært overrasket!

Saken er at innebandyklubber må fylle ut et rapport skjema (word) og sende dette i retur til Forbundet innen 1.juni. Kun 80 av 260 klubber gjorde dette i år og kritikken rettes dermed mot klubbene som virker for slappe. Vi er ikke uenig i denne kritikken, men spør hvorfor skal dette være så tungvint? Året er 2006 og noe sier meg at noe bør moderniseres!

Innebandykalenderens årlige utgaver (bildet) er trolig NBF's beste informasjonskanal til forbundets 260 klubber. innebandy.no seiler opp som eneste alternativ i dag men her finner man ikke informasjon om landets 260 klubber. Ikke er kretsene særlig oppdatert heller så det er FAKTISK ikke enkelt å finne frem i jungelen av informasjon. F.eks: Hva er egentlig adressen til Ålgård IBK i Rogaland? Hvem kan jeg kontakte i denne klubben?
Siden vi belyser denne saken skal vi også forklare hvorfor. Alle innebandyklubber er pliktet til å registrere klubbinformasjon hvert år via Idrettsregistreringen. I januar blir alle klubber i Norge oppdatert med adresse, leder, medlems- og aktivitetstall. Dette er også offentlig informasjon så spørsmålet er hvorfor kan ikke NBF bruke denne infoen i deres innebandykalender? Andre idretter skaffer seg også ekstra informasjon om deres klubber. Dette burde også NBF gjøre slik at alt ligger til rette allerede i januar.
Her finner du informasjonen som hentes via Idrettsregistreringen 2006 . Informasjonen kommer fra idrettens fellesystemer som vi i Drammen er bekjent med. Hvorfor skal man registrere samme adresseinformasjon opptil flere ganger? Ta f.eks Jan Magnar Ingebrigstli som nylig er ansatt i Oslo og Akershus Bandyregion. Han var registrert som spillere i Homlia, ny spiller i Korsvoll, forbundsdommer og nå ansatt i vår idrett. Jeg tipper han blir nyregistrert gang på gang. Klubber derimot skifter svært sjelden adresse og hvorfor må man rapportere inn samme adresse når den allerede er registrert? Det er dette NBF ønsker via sitt rapportskjema.
Jeg lurer også på hva NBF gjør med de 520 arkene (2 sider x 260 klubber) de vil ha innsendt i papirform? Det er sikkert et dagverks å få skrevet informasjon ned elektronisk, fordi jeg tipper trykkeriet ikke gidder å tolke håndskrift.
Idrettsregistreringen er elektronisk og rapportene er med gang klare når alle har levert inn sin informasjon over internett. Med få tastetrykk kan NBF lage en trykkerifil klar og vips en ny innebandykalender er klar.
Ja, vi får det til å virke enkelt. Selv om det gjøres rundt 420 adresseendringer hver dag i Norge (kilde: Lindorff) så påvirker ikke dette innebandykalenderen vår nok. Det er bedre med en gammel adresse eller avgått leder i kalenderen enn ingen informasjon om innebandy Norge i det hele tatt. Det andre som overrasker meg er at forbundet ikke har denne informasjonen oppdatert. Sett av det dagsverket til rapportskjemaet og heller oppdater jevnlig adresseinformasjon til deres klubber og ledere.
Det var litt kritikk tilbake om innebandykalenderen. Vi synes selvsagt forbundet gjør en glimrende jobb. Siden vi i Drammen kjenner til idrettens fellessystemer mener vi å ha grunnlag til å påstå at innebandy Norge burde modernisering på enkelte områder. Svenskene har allerede gjort det! De administrerer noen hundre flere kretser og klubber enn i Norge. All adresseinformasjon og annet er søkbart via www.innebandy.se! Og all denne informasjonen legger klubbene inn selv via Idrettsregistreringen eller KlubbenOnline (eks. Sharpsborg Sharks) Så spørsmålet er fortsatt ubesvart: Hvorfor skal ikke Ålgård IBK's adresse være enkel å finne hvis vi ikke har en innebandykalender? Vi vet heldigvis hvor vi kan lete :)