fredag, september 22, 2006

Vi tipper 1.div øst

Vi står foran en spennende sesong for 1.divisjon østlandet! Nye lag, overganger og resultater fra cup og treningskamper har vi overvåket fra hallen, på banen og via kjente i innebandymiljøet.

Flere har allerede tippet i Devilsboka men det mangler kommentarer. På f.eks hvorfor Holmlia ikke klarer å forsvare sin 4.plass fra forrige sesong (se bildet). Hvorfor er egentlig Nor92 en kandidat til å vinne serien og kanskje opprykk til eliten?

Vi tipper 1.divisjon østlandet 2006/2007

1. Drammen Devils
- Laget er bedre forberedt på alle plan. Drammen har forsterket seg både fremover og bakover med 2 finske spillere og en lang svenske som gjør comeback. I angrep kommer Joonas Koskelo til å bli en hit for Drammen IF, mens den gamle forwardskjempen Patrik Strømsten kommer til å styre backrekkene med sitt smarte spill. Drammen har beholdt stammen i laget, kun mistet Tom Erik Kolek til Nor, og Stellan Kinell og Per Wängersjø til Bærum's Verk. Laget har styrket trenersiden med rutinerte Mathias Ringwall og økt treningspassene med 40 % og vil med dette virke mye sterkere enn tidligere. Mange har stilt spørsmålstegn ved sesongforbedrelsene, men mye forfall og sykdom tidlig, så stilte Drammen meget svekket i cupene i Sverige. Drammen viste at de kom til å bli et lag å regne med, med seier over Gjelleråsen (3-1) og uavgjort mot Tunet (5-5). Til alle som lurer, Tommi Ahola, virker mer spillesugen enn noen gang, og kommer til å bli en viktig person i opprykkskampen!

2. Nor92 Tigers
- Laget er blitt svenskt! Ved å hente inn 2 svenske kvotespillere og 2 svenske spillere som går utenom, så teller svenskene i stallen 7 stk. Hvordan Nor skal få plass til alle sine talenter er da et stort spørmålstegn. Nor 92 vil fremstå som et mye sterkere lag enn tidligere. Med målmaskinen Manne Strandberg på plass, vil han alene kunne tippe gjevne kamper i Nor 92's favør. ...

3. Grei.
- Grei er et meget godt lag. Desverre for de, så har gode Andre Furu valg å spille for Sveiva. De har hentet inn en god erstatter for ham, i Espen Evensen fra Gjelleråsen. De har også hentet inn 2 spillere fra Tunet, Jonas Johansen og Munish Dutt, og 1 spiller fra Sveiva, Eivind Haugen! Munish er en meget god keeper som på sine beste dager, kan virke helt umulig å score på. Grei har også mistet sin dyktige trener til Vålerenga, og dette vil kanskje koste Grei toppplasseringen. Få kjenner vel 1 divisjon bedre enn ham, og få er bedre Coach i kampens gang!

4. Målløs
- Målløs har hentet inn mange nye spillere, og ruster seg for en toppplass i 1 divisjon. Det nyopprykkede laget, er klare. De slo Drammen i Plankecup, spilte gjevnt med Gjelleråsen og Tunet. De har en gjeng med rutinerte spillere som alle har vært på nivå med 1 divisjon eller høyere. Målløs kan være med å kjempe om direkte opprykk, hvis de få satt sammen laget. Mange stjerner, kan gjøre dette vanskelig. Drammen tipper de på 4 plass!

5. Bærums Verk
- Bærums Verk hentet inn 2 juniorer ifra Sverige, disse ble sendt hjem igjen! Synd. Drammens Per Wängersajø og Stellan Kinell har sammen med Kent Allen og Kristoffer Pettersen fra Fjerdingby forstærket dette laget. Desverre er dette spillere som er gode offensivt, mens BV trenger noen til å forstærke seg bakover. BV er gode nok til å slå alle, men kan slippe inn for mange mål i toppkampene.

6. Hasle/Løren
- H/L hadde en sesong over all forventning i fjor. De kapret 3 plassen forann Holmlia og Drammen. H/L viste seg som et lag som kjempet hardt. Taktisk ikke bland de beste, men med innsats kommer du langt i 1 divisjon. Dette året er det ingen som ser lett på H/L som motstand, så dette vil hinde H/L å kjempe helt i toppen. Drammen tipper 6 plass.

7. Råde
- Laget fra østfold har forsterket seg med mange av de nest beste i fra Sarpsborg og Slevik. De har ansatt en ny hovedtrener i den gode spilleren Henrik Johansson. Med kjøtt på beina fra i fjor, så kommer disse til å ta flere poeng på hjemmebane enn de gjorde i fjor. Drammen tipper Råde på en 7 plass.

8. Holmlia
- Overraskelsen i våre tips, er Holmlia. Holmlia har siden de rykket opp, alltid vært opp blandt de 4 beste. Holmlia har i år mistet Glenn Rimmereide, Espen Due, Trond Snesrud, Helge Berntsen og Jørgen Lea. 1 trener av toppklasse, og 4 meget gode spillere. Eneste som er bekreftet er Espen Due og Helge Berntsen, som begge har fulgt Glenn Rimmereide til Akerselva. Ryktene skal ha det til at Trond Snesrud og Jørgen Lea har trappet ned/lagt opp. Så Drammen kan bomme med sitt tips, hvis disse snører på seg skoene igjen, og stiller til tjeneste!

9. Lørenskog
- Lite er kommet fra Lørenskog. umulig å finne noen resultater fra treningskampene dems. De har mistet fjorårets trener Christian Helle, og 6 andre spillere. De har kun hentet inn 1 erstatter som er bekreftet. Dette blir en for svak sesong av Lørenskog. Har de spillere igjen :-)?

10. Vålerenga
- Etter fjorårets fadese i tipping, med tanke på feil tipping av H/L, så velger vi å satse igjen. Lag som kommer i fra Oslo serien har tidligere vært gode nok til en toppplassering i 1 divisjon, men slik er det nok ikke lengre. Lagene er blitt sterkere, og flere av topplagene har hentet inn gode spillere fra Eliteserien, så derfor tipper vi Vålerenga såpass langt ned. Tror de vil merke overgangen til 1 divisjon som tøffere enn det H/L gjorde...

11. Ajer
- Desverre så vil nok Ajer merke at Østlandet forsatt er et hakk for høyt for de. Tillgangen på gode spillere er nok for liten, til at de skal klare å holde seg i 1 divisjon!! Desverre, for turen til Hamar er et høydepunkt for Drammen sine spillere og lagledere :-) Håper jeg tar feil!