søndag, september 16, 2007

Alliansen er i gang

Drammen Devils Alliansen gjorde en fin figur under Åpningscup 2007 selv om vi røk ut i semifinalen. Summen av seks kamper a 20 minutter på samme dag er meget god! Vi vant gruppen av 6 lag i innledende spill og røk ut i sluttspillet etter tap for Maxi.

Innledende spill
Alliansen - Sandefjord 1-0
Stor aldersforskjell! Ungutta fra Sandefjord virket usikre i lagspillet og skapte ikke mye mot oss. Vi spilte på erfaring og slet litt med å få inn første scoringen. Kaptein #36 Johnny fant nota og sørget for 1-0. Resten av kampen hadde vi god kontroll og var trygge på å vinne åpningskampen.

Alliansen - Rema 1000 2-1
Vi ble skikkelig tatt på senga av et velspillende Rema 1000. De spilte oss regel rett ut de første 5 minutter og ledet fortjent 1-0. Vi måtte tettere oppi deres tekniske spillere og da kom reaksjonene på flere dommeravgjørelser. Dette jevnet ut kampen og vi utlignet etter pausen ved #21 Gunnar som var sist på ballen etter klabb og babb foran kassa. Devils avgjorde kampen fra frislag. #7 Andreas la til rette for #34 Espen som satte 2-1 og ledelse. Vi kriget tappert inn denne seieren som kostet krefter. Dette ble også Rema's eneste tap i innledende runder.

Alliansen - Maxi 3-3
Vi var bedre enn Maxi i denne kampen, men de kontret bra og scoret 3 identiske mål. Vi førte kampe og ledet 3-1 før det glapp. Her er vi ikke dyktige nok på å spille enkelt og holde på ballen når det gjelder. Maxi slo kontra og scoret to kjappe mot slutten av kampen. "Hvilekampen" vår endte greit nok uavgjort.

Alliansen - Rødgata 2-2
Denne kampen var åpen og spennende. Mange sjanser begge veier men et var Rødgata som førte. Vi utlignet to ganger med en god porsjon flaks. #7 Andreas feide ballen lavt inn foran mål og Rødgata klart å sparke den opp i nettaket, 1-1. #20 Glenn fyrte av et skudd som på en heldig måte forsvant inn i nota. Hvordan denne ballen passerte en forsvarer og keeper er det bare reprisen som kan forklare :)

Alliansen - Delta gjengen 3-0
Begge lag var klare for sluttspill og første periode ble et stort gjesp! Vi brukte nesten et minutt på bytte spillere mens Delta gjengen bare sto å så på. Vi ble enige i å ta oss sammen og gi det lille ekstra for seier i 2. periode. Da fikk vi sving i sakene og satte 3 fine spillemål som avgjorde kampen.

Semifinale
Alliansen - Maxi 1-2
Begge lag var slitne her, men Maxi visste bedre om hvordan den siste energien skal brukes. Alliansen tar ledelsen og føringen. #7 Andreas spiller opp et langpass til #52 Thomas som setter skuddet pent i mål. Vi trykket på men gikk tom så kontringene til Maxi ble unødvedig farlige. Brødrene Dahl utligner til 1-1 med nok en hockeyscoring den fjerde for dagen mot Devils. Maxi utlignet først med en litt for høy kølle og ble annullert. Senere gikk de opp i ledelsen 2-1 på nok en kontring tre mot to. Devils presset på mot slutten og fikk også annullert et mål for høy kølle. Maxi's keeper får også mye av æren for Alliansen første tap. Han reddet mirakuløst noen sjanser inntil tiden rant ut for Devils.

En stor takk til Arrangøren Buskerud bedriftskrets som jobber iherdig for at denne turneringen skal overleve. Vi er nede 6 herrelag, 6 mixlag og 2-3 dommere. Mange lag og dommere har behov for å komme i gang sesongen med denne cupen, men den er kanskje ikke fristende nok siden det må spilles så mange kamper samme dag. Vi tror løsningen er å gjøre om turneringsformen og gjøre dette en kvalikk til et nytt sluttspill med andre fylker. Det finnes nok resssurspersoner i Buskerud innebandy til å få til dette via det inaktive organet innebandyutvalget i kretsen. Meld dere og bry dere om fremtiden for vår idrett!