torsdag, september 28, 2006

Mattias før seriestart

Mattias Ringwall har nå jobbet med Drammen Devils en stund og vi ble nysgjerrige på om alt går etter planen (eller ikke).

Ringwall er en svært rutinert trener som sist jobbet med Tunet's eliteseriespillere. Utfordringen i å trene Drammens spillertropp i 1.divisjon er større enn man skulle tro. En av treners oppgave er å sy sammen et treningopplegg som skal føre til at laget blir bedre. Hvor raskt utviklingen er hos den enkelte spiller eller i laget avhenger mye faktorer som disiplin, treningsmengde og samspill. Den beste evnen til en trener er at han får frem det maskimale i spillerene og det beste i laget.
Vi håper oppskriften er klar foran bortekampen mot Råde på søndag! Mens vi venter på kampstart har vi brydd Mattias med noen spørsmål.

Hei Mattias!

Du har takket ja til å være hovedtrener for Drammen Devils sesongen 2006/2007. Hva fikk deg til å velge Drammen og hva visste du egentlig om klubben fra før?
Jag visste att det fanns en del tallang i klubben och blev lovad många nya spelare och trodde hårt på det. Sedan så tyckte jag att det verkade vara en bra organiserad førening med många eldsjælar som ville få klubben ett skritt oppover i seriesystemet. Det jag visste om klubben sen tidigare var att klubben låg i drammen ca 5 mil fra Oslo. Att klubben satsar hårt før att vinna serien det kommande året.

Nå har du jobbet med spillertroppen siden juli. Har forberedelsene gått etter planen?
Nej, det har de ikke gjort. Jag er van vid seriøsare spelare som vill trena og ge alt på treningarna. I Drammen så er det några spelare som er seriøsa og trenar, men merparten kommer og går som de vill. Førsesongen blev veldig ødelagt fordi att vi ikke har spelat någon kamp med det besta laget fortsatt.

Vi har stusset over noen svake resultater fra kamper i Sverige. Hva skjedde egentlig?
Vi har helt enkelt inte haft med oss de besta spelarna i någon kamp og derav resultatene.

Rapportene forteller at det endelig løsnet andre spilledag i Plankecup 2006. Har du noen forklaring på hvorfor vi slo eliteserielaget GIF Fighters og spilte uavgjort mot din gamle klubb Tunet?
Vi hade nestan alla de besta spelarna med i de kamperna + att spelarna førstod taktiken vi lagt opp innan kamperna.

Jeg har sett deg lede Drammens treninger og oppdaget raskt du ikke favoriserer noen spillere. Kan du røpe for oss hvilke spillere du har store forventninger til?
Nej, det kan jag ikke før mig så spelar det ingen rolle viss vi har 4-5 stjerne spillere. Før mig er det laginsatsen som er den viktigaste o fungerar den så vinner vi kamperna.

Tommi Ahola's kvaliteter er nå viden kjent i Norge (nå sist vurdert i Rogaland). Stemmer det at laget blir svært avhengig av en spiller?
Han er god, men ikke oumberlig. Vi kommer till att vinna kamper utan honnom också.

Det nærmer seg seriestart for Drammen Devils. Har du sett for deg hvordan tabellen ender neste år? Hvilke tanker har du gjort om norsk 1.divisjon?
Norsk div. 1 håller en lavare klass en vad jag trodde. Var vi kommer til at ende i serien er oppe i toppen någonstans. Vi kan gå hela vegen men då får vi ikke gå på några skador på våra backar.

Dere skal til Rådehallen søndag der vi vant knepent 9-8 forrige sesong. Er hele troppen spilleklar? Og har du troen på at vi vinner i Rådehallen igjen?
Hele troppen er ikke spilleklar, vi har några spørsmålstegn. Det kommer att bli veldig hart på borta banan men vi vinner med två tre mål

Ryktene sier at Patrik er omskolert til back. Kan du fortelle oss supportere hvilke omskoleringer du har foretatt av spillerene?
Der finns kun patrik som er omskolert.

Drammen banket inn over 150 mål forrige sesong i 1.divisjon. Kan du gi oss en beskrivelse om hvordan laget kommer til å spille denne sesongen?
Kom till hallen og se på gutterne, så får ni det beste svaret.

Drammen Devils vurderes som en kandidat til seriegull. Hva tror du?
Bland de fyra første lagene kommer vi til att bli.

Vi takker Mattias for svarene. Naturlig nok ønsker trenere å holde kortene tett inntil og la publikum få lov til å vurdere underholdningensverdien.