Unødvendig spennende

Drammen Devils fikk besøk av Vålerenga i St.Hallvardhallen mandag. Vålerenga sliter i serien og ligger sist. Det skulle bety at Drammen burde kunne holde lekestue og vinne komfortabelt, men det visste seg å bli feil.

Drammen Devils - Vålerenga innebandy 8-6 (2-1, 3-1, 3-4)

1.periode
Drammen Devils tar kommandoen fra start i kampen. Vålerenga sleiver mye i passningspillet som gjør at de presses hjem. Drammen nøler med avsluttningene slik at forsvaret kommer lett med i angrep. Dagens høydepunkt blir scoringen til #4 Gus som har kjempet en lang kamp mot skader. Han var tydelig sugen på å score flere mål i 1.divisjon og skjøt fra sin backposisjon ved hver eneste anledning. 7 minutter ut perioden prikker han den lavt i mål fra distanse. En fortjent scoring til en trofast og entusiastisk spiller. #40 Patrik får stå åpen fra samme posisjon 5 minutter senere og feier ballen opp i mål, 2-0. Så kommer kontringene til Vålerenga og her straffes Drammen på et sett man er nødt til å stille spørsmål. Vålerengaspilleren dukker i fart foran vår forsvarspiller og kan enkelt styre ballen i mål. Vi har ingen god bevegelse i forsvar og dette utnytter Vålerenga mer og mer utover kampen. Lagene går til pause med 2-1 til Drammen.

2.periode
Vi manglet #16 Hans i dag og derfor scoret kanskje Vålerenga første mål i denne og neste. Rett etter at Drammen løfter spillet og presser så kontrer Vålerenga inn utligningen. Etter hver Vålerenga scoring så blir laget mer ivrig og trykker på. Dette ført til at Drammen fikk mer spillerom og utnyttet dette bra. #18 Tommi sender Drammen i ledelsen, 3-2. #40 Patrik øker den til 4-2 mens #18 Tommi avslutter perioden med å sette en straffe. Han scorer lekende enkelt og Drammen leder nå 5-2 før siste periode.

3.periode
En spennende periode der Vålerenga egentlig skulle senkes til bunn av Oslofjorden. Johan Hussfeldt reduserer fire minutter ut i perioden og Morten Hjerpseth scorer nok et mål til vålerenga 50 sekunder senere. På 5-4 til Drammen setter endelig #9 Geir ballen i mål igjen. Mange venter på at denne målfarlige spilleren snart skal finne tilbake. Scoringen var var viktig, men Vålerenga svarte igjen og reduserte til 5-6. Halveis i perioden begynner Ahola å underholde. Litt magi fra denne karen avgjorde kampen! 7-5 gjør han ved å snappe ball fra keeper, tilrettelegger på backhand og vipper balle opp og inn fra neste død vinkel. Nok en scoring som aldri har blitt utført før i St.Hallvardhallen. 8-5 gjør han etter overlappping med #17 Anders som åpner dørene. Skuddet sitter klistret i vinkelen ved stanga nærmest keeper. Det er under 5 minutter igjen av kampen som Vålerenga anført av Kyrre Merg ikke har tenkt til å gi opp. Mr. Merg er landslagstrener og sto frem som en sympatisk meget god spiller foran landslagsjef Ringwall som ledet Drammen Devils. Han vokste med utfordringen #18 Ahola på sin kant og ble fortjent kåret til lagets beste spiller. Vålerenga får straffe. Merg har ballfølelsen og selvtilliten til å sette en meget viktig redusering. Men han klarte ikke å overliste #2 Eivind som med et tigersprang overfaller ballen. Vålerenga scorer kort tid senere i overtall og dermed reduserer til 6-8. Vålerenga presser på ut perioden, men får en utvisning 2 minutter og 34 sekunder før slutt. Dette ødelegger opphentningen og fører til at resultatet blir 8-6 til Drammen som virkelig trenger disse poengene for å henge med de beste i divisjonen.

Devilsforum
Noen kommenterer etter kampslutt at Drammen spilte dårlig i dag og det får en til å tenke på hvorfor. Hvis man ser på kampen i helhet så virker det som om Drammens spillere jobber knallhardt i sine arbeidsoner. Men når laget scorer så har spilleren ofte gått ut av sitt eget område. Hvorfor roterer da ikke laget mer? I forsvaret følger man ikke kryssløpene lengre og bytter derfor sjelden side med sin backpartner. Dette utnyttet Vålerenga slik: Kyrre Merg (th. bildet) spilte langpassninger til sine spillere som fikk gå bak forsvarslinjen som de ville. Han oppdaget også at Drammen angrep i rette linjer slik at et kompakt forsvar sto alltid i veien. Bevegelsene til Drammen offensivt som lag er for enkel å lese Ringwall (tv. bildet). Ja, Drammen har spillere som har egne ferdigheter til å åpne dører eller spille hurtige og presise passninger. Men det krever jo at de beste spillere stiller til kamp! Etter å ha sett landslagsjefen og landlagstreneren i aksjon i samme hall for forskjellige lag så kan man spørre seg. Hva blir egentlig taktikken til nye Norge? Skal Norge fremstå som et hardtarbeidende lag som skal utnytte motstanderens feil eller så vi i dag noen spillesystem disse gutta videre skal bruke på landslagsnivå?