onsdag, februar 21, 2007

Presset serieleder Admiral

Drammen Devils og Admiral møttes i går til returoppgjør og ny toppkamp. Vinner DD blir det ny spenning 1.divisjon bedrift mens vinner Admiral er mye avgjort. Sist lagene møttes vant DD knepent 2-1 og påførte Admirals eneste tap så langt denne sesongen. Admiral mønstrer på papiret Drammens beste innebandyspillere og er soleklare favoritter i alle kamper.

Fylkets eneste internasjonale dommer Espen Lundgreen dømte kampen som ble en veldig bra forestilling av to bedriftslag. Ingen kan si det ene laget var bedre enn det andre, men noen forskjeller så vi fra "DD benken". Devils hadde mer ballbesittelse og presset mest. Alle de 10 spillere som fikk sjansen i dag (fra bildet over) jobbet seg frem til målsjanser og flere av skuddene kunne fort ha fått en bedre skjebne. Admiral scoret to av sine mål på raske overganger og deres forsvarspillere kom sjelden over midtstreken. Allikevel er de bedre på ballbehandling og de beste på Admiral kan skape mye ut av ingenting.

1.periode
Det er tydelig nerve i kampen fra start. Admiral åpner målkontoen tidlig i kampen. Devils presser Admiral til å slå langt. Ballen har retning mål og en motstander står over venter. #7 Andreas velger feil og isteden for å dekke opp spiller prøver han å skjære av ballbanen. En gammel mann med stiv rompeballe når aldri frem og ballen smetter forbi. En bitteliten berøring er alt som skal til for at #72 Fredrik blir spilt ut og ballen går i mål, 0-1. Målet er helt unødvendig, men vi må uansett score for å vinne denne kampen. Gradvis presser vi Admiral tilbake på banen og skaper masse sjanser. Nærmest kom #96 Thomas som fikk stolpen til å klinge etter et nydelig skudd. Mot slutten av perioden feberredder #72 Fredrik en ball på vei over streken så Admiral var med på notene selv om Devils leverte en av de beste perioder denne sesongen. En merkelig følelse å gå til pause etter å ha levert en god periode men ikke lede kampen.

Hovedtrener Glenn gir to beskjeder i pausen og de begge får konsekvenser for utfallet av 2.periode. Forsvaret må fyre av skuddet tidligere og alle må markere Admiral enda tettere. Vi spiller bra og føler Admiral kan slås igjen om vi får uttelling på sjansene.

2.periode
Drammen går skikkelig til verks og presser på igjen. Det ligger en fortjent scoring i luften og #7 Andreas får æren av å utligne. Skuddet går via en legg og finter ut keeper, 1-1. DD skaper mye bra sjanser fra alle kanter, kriger febrilsk foran mål og er på vei tilbake i kampen. Vi har også presise langpassninger som sender spillere frem alene mot keeper. Men det er Admiral som går opp i ny ledelse med en rask overgang. Forsvaret spiller opp #17 Anders Olsen som på direkten spiller opp #8 Espen Jensen foran mål. Selv med to spillere bak seg vender han raskt og klinker ballen i mål. Dette gikk for fort og vi rakk ikke markere. Men vi kommer tilbake. #20 Glenn spiller en perfekt støttepassning med backhand og #7 Andreas skyter tidlig. Ballen kiler seg inn ved målvaktens stolpe, 2-2. Nå åpner kampen seg skikkelig. Vi får ikke dreis på overtallspillet da Admiral fikk en utvisning. Admiral spiller seg varme og finner hverandre inntil den perfekte passning sitter. 5 mot 5 og kun 2-3 minutter igjen så sender de en passning fra vårt hjørne tvers over til en spiller i motsatt ende. Vi har nok spillere i forsvar men beveger ogs galt. Spilleren blir stående umarkert og skyter Admiral i ledelse med et skudd oppunder tverrligger. De siste minutter presser Drammen voldsomt for utligning. At ikke en av sjansene får bedre uttelling er kjedelig og vi må svelge et surt tap når dommeren blåser av.

Vi må ta med oss det positive etter en slik kamp. Vi tror ikke mange andre lag har presset serielederen slik vi gjorde i dag. Devils løfter seg mot gode lag og spesielt denne kampen går inn i historien som en av de bedre kamper selv om resultatet ble 2-3. Nå får Admiral to poeng forsprang på Maxi som igjen får to eller fire poeng forsprang på Devils. Seriefinalen mellom Admiral og Maxi den 10.mars avgjør hvordan toppen av 1.divisjon bedrift blir seende ut.

N3sport: Resultater og tabell 1.divisjon bedrift