onsdag, november 29, 2006

Helt utrolig

Siste kamp før jul og halvspilt sesong var Utengens ballgutter i St.Hallvardhallen tirsdag kveld. Med seier her kan Alliansen puste ut etter trøblete høst med skader og kamper under pari. Utengen har vi alltid hatt et godt tak på og burde greit innkassere 2 poeng.

1.periode
Vi starter klart best men skaper ikke de helt store målsjanser. Vi har dommeren med oss og blåser mye til vår fordel. Men allikevel det blir dueller vi skulle ha unngått og mye frislag som river opp spillet. Vi skaper kun to-tre store målsjanser i denne perioden. #16 Jan Ivar fikk sjansen alene med keeper og #31 Geir kunne prikket fra kort hold. Sistnevnte traff armen til keeper og i tverligger. Ballen ligger på tverrligger og ruller oppå nettaket. Vi jobber bra defensivt igjen men tellefeilen blir verre utover omgangen. Vi har flest spillere på plass på egen banehalvdel men fordi vi alltid er i overtall skjer det ofte at motstanderen ikke blir markert tett nok. Det åpner gradvis for giftigere kontringer fra Utengen. Målet til Utengen før periodeslutt er et eksempel på det. De har hjørneslag og vi har tre spillere i boksen. Utengen gjør et løp på kasse og det blir deres eneste alternativ fra hjørneslag. Vi sperrer ikke linjen fra hjørnet og inn foran keeper så frislag slåes forbi bena til #42 Vegar og foran #72 Fredrik. Keeper skjærer av ballinjen med bena mens #33 Petter prøver å hindre løpet de gjør inn i boksen. #72 Fredrik treffer leggen #33 Petter og vi lager selvmål! Å ligge under 0-1 til pause er ufortjent men samtidig forvirrende fordi vi skaper ikke allverden i angrep.

2.periode
Svakepassninger og lite kreativ spill fører til at tålmodige motstandere kan vente på våre feil eller tette opp de mange soloraid. Ut av ingenting gjør vi plutselig en av høstens beste kontring. Ballen går på en berøring fra forsvar til angrep mellom 4 spillere og ender opp hos #30 Tom Roger som avslutter på direkten. Da var endelig åpningen der og vi utligner til 1-1. Formasjonmessig var vi ikke helt på notene. Enten sto vi oppå hverandre eller for langt fra hverandre. De korte passninger endte i unødvendige dueller og de lange slo vi inn i ubemannede soner. Det nærmet seg slutten av kampen og lite tydet på at vi skulle klare dette. Men så har vi tilbake #33 Petter som leser spillet bra. #33 Petter spiller opp sin kant der både #96 Thomas og #16 Jan Ivar ville ha pass. Sistnevnte tar passningen, vinner duellen og avanserer på mål. #33 Petter tar offensivt ansvar og starter løpet etter #16 Jan Ivar. Avsluttningen til #16 Jan Ivar redder keeper men det blir retur. #33 Petter fullfører løpet og setter returen i mål! Forsvaret virket uryddig men hadde grei kontroll på motstanderen i dag. De siste to minutter var nervepirrende men vi rodde i land nok en knepen seier.

Det er HELT utrolig at Alliansen leder serien etter halvspilt sesong! Vi har nå scoret 14 mål på 7 kamper. Det vil si vi scorer i gjennomsnitt 2 mål pr kamp som igjen betyr at vi bruker hele 20 minutter på å gjøre mål. Vi har spilt flest kamper, scoret færrest mål og topper tabellen. Det skal jo ikke være mulig! Vanligvis har vi 20-30 gode målsjanser på 40 minutter og scorer 3-4 mål. Vi har omtrent halvert antall målsjanser etter at vår toppscorer ble skadet. At vi da har 10 poeng på 7 kamper er meget bra. Ikke bare mangler vi en notorisk målscorer. Vi mangler rytme i angrepsspillet og er egentlig ingen formlag denne høsten.

Vi spør i Devilsforum: Leder Alliansen fortjent 1.divisjon bedrift?
N3sport.no: Resultater og tabell 1.divisjon bedrift