onsdag, januar 10, 2007

Henger med i toppen

Etter å ha beseiret Frydenlund 5-7 i lørdagens bortekamp, henger B-laget fremdeles med i toppen av 5. divisjon avdeling C i osloserien.

Hjemmelaget Frydenlund innledet kampen svært offensivt, og fikk innledningsvis betalt for bryet. #9 Geir Kristensen sendte Drammen i ledelsen 0-1 etter knappe ti minutters spill, før hjemmelaget tok over. To kjappe scoringer sendte Frydenlund i ledelsen. Halvveis i perioden tegnet Kristensen seg på scoringslista igjen, da han ekspederte ballen i nettmaskene etter massivt press fra Drammen.

2-2 stod seg ikke til pause. Sekunder før full tid tok hjemmelaget igjen ledelsen, etter noe passivt forsvarsspill. Det betydde at stillingen etter første periode var 3-2 til Frydenlund.

Balanse i regnskapet
Stemningen i pausen var ikke på topp, slik det vanligvis er når man ligger under. Etter litt god gammeldags team-talk gikk Drammen litt mer skjerpet på banen i andre periode. Med bedre forsvarsspill og litt annerledes taktikk tok bortelaget sakte men sikkert over styringa av kampen. Hjemmelaget begynte naturlig nok å bli litt slitne etterhvert, ettersom taktikken stort sett gikk ut på å jage fullstendig ukritisk etter ballen. Ballsikre Devils-spillere trillet litt ball, og vips var det slutt på de fleste kreftene. Da Frydenlund la om, og begynte å slå langpasninger, var det kun et tidsspørsmål før målene ville renne inn. Stort sett fikk de ballen tilbake på egen halvdel like fort som de hadde slått den fra seg.

Til tross for mye etablert angrepsspill og mange avslutninger, deriblant flere stolpeskudd, vant vi kun perioden 1-2 etter å ha sluppet inn et billig mål.

Avgjørelsen
Selv om stillingen var 4-4 før tredje og siste periode, var det liten tvil om at poengene ville bli med i bagasjen tilbake til Drammen. Etter å ha presset Frydenlund tilbake på banen fikk vi omsider lønn for strevet etter omlag ni minutters spill. Thor Arne Hanssen plasserte ballen utagbart i nettmaskene, etter pasning fra banens beste: #9 Geir Kristensen. Like etter dro Kaptein-Frode Dagens-Dobbel i løpet av knappe fire minutter.

Sekunder før slutt, da kampen for lengst er avgjort, fikk Fagerstrand et trøstemål, etter litt surr i forsvaret vårt, og fastsatte med det resultatet til 5-7. Alt i alt en meget fortjent seier til Kaptein-Frodes mannskap, som feiret seieren foran utrolige 0 (NULL!) tilskuere på tribunen.

B-laget ligger i skrivende stund på 2. plass, fem poeng bak Tunet 2 som topper tabellen med 16 poeng.

Førstkommende lørdag, 13. januar, spiller B-laget sin neste seriekamp. Denne gangen er IK Akerselva 4 motstander. Kampen går i Kringsjåhallen kl 12:00. Nok en mulighet til å se B-laget plukke to nye poeng, nok en mulighet til å stappe i seg en ny BigTex Cheese.