onsdag, mars 07, 2007

Videobevis

Norges Bandyforbund har nå redusert en karantene etter videobevis!

Vi spør:
Skal det i fremtiden være mulig å få omgjort dommeravgjørelser om man har videobevis?

Kan for eksempel utfall av eliteserien avgjøres om de protesterende har videobevis på at dommerene har vurdert feil? Saken handler om at det er forskjellige syn på hvor lang straffen skal være for usportslig opptreden. Og det er forståelig. Regelen er grei, men hva er egentlig usportslig oppførsel? Det er opptil en dommer å avgjøre dette, men kan en film og en ny vurdering (via protest) avgjøre utfall av kampen?
Kilde:
Sa.no: Sharks anker protest

Senest i går fikk flere av oss se mye usportslig opptreden mellom Inter og Valencia i Champions league. Dommeren kan på stedet dele ut 22-30 røde kort om han vil, men det er ikke første gang UEFA kan sette seg ned med TV-bildene, ta seg god tid og diskutere resultat av usportslig opptreden. Video har kommet for å bli, men verktøyet skaper debatter!



Kilde:
Kro's Corner: Arnesen slipper straff

Vi sitter på et stort råmateriale av video fra alle Drammens hjemmekamper og det finnes helt sikkert et bevis på en feilaktig dommeravgjørelse. Nå som vi ser utviklingen på dette området ser det ut til at det kan være en ide å ta vare på videoarkivet :) Hva synes dommerene egentlig selv om at forbundet gjør om en straff på grunnlag av video?

Om dette teamet følges opp tipper vi Kro's Corner er rett sted for å bli oppdatert