fredag, oktober 13, 2006

Tidenes beste lokalderby!

Å diskutere hvem som var eller er best i lokalderbyet Tigers - Devils er bare å glemme! Lagene ga hele 182 tilskuere en forrykende forestilling som ble svidd inn i minnet hos de ivrigste supportere. Kampen ble ledet av landets dyktigste dommere og atmosfæren sørget tilskuerene for. På banen så vi to offensive lag som ville vinne men samtidig viste god vennskap med naboen.

Det ble ikke et målrikt lokaloppgjør takket være to meget gode målvakter i Jørn Kristensen(Drammen)(bildet) og Anders Fanuelsen (Nor92). Kampen inneholdt et drøss av store målsjanser og levde til de grader fordi ingen av lagene maktet å ta kommandoen alene. Lagene fulgte hverandre tett gjennom 3x20 min og nøytrale tilskuere vil nok ikke klare å plukke ut en fortjent seierherre. Når det ene laget presset truet det andre med kontringer. Vi fikk se selvmål, annuellerte mål, stolpeskudd og mirakuløse reddninger.

1.periode
Begge lag åpner forsiktig med lavt tempo. Det fører til at Nor92 får spille ball og bruke tid på sine omstendlige spill. Nor gjør mange trekk i laget før det angriper mål og det virket som 1.periode skulle bli et stort gjesp. Men etter 6 minutter spiller Thomas Lindgren ballen hardt inn foran mål mot sin makker Steffen Løvlund. I veien står #67 Robin som er uheldig og treffer ballen på backhand i det han snur seg rundt. #1 Jørn blir utspilt og Nor92 tar ledelsen. Det fører til at kampen åpner seg noe. Drammen kontrer straks de får "låne" ballen fra Nor og skaper flere store målsjanser. Men Nor virker mer ballsikre og spiller ballen rundt Drammen. Når åpningen kommer smetter de inn og avslutter. Perioden ebber ut og Nor tar pause med mest selvtillit.

2.periode
Mye kan snu i innebandy og denne kampen er langt fra avgjort. Selv om Lindgren øker ledelsen til 2-0 er ikke kampen punkert. Etter 3 minutter ut i perioden får han smette inn i boksen og fyre av sin velkjente kanon. Den er som regel utagbar for keeper. Drammen svarer heldigvis raskt på denne scoringen bare 40 sekunder senere. #40 Patrik er omskolert til forsvar og får dermed større åpninger enn medspillere når han går til angrep. Finnen går hele veien og reduserer til 1-2. Scoringen hever Drammen som øker tempoet i kampen. To minutter senere spiller #18 Tommi frem #40 Patrik foran mål og han utligner til 2-2 ved å løfte ballen opp i nettaket. Nå var Drammen Devils skikkelig på hugget og presset Nor bakover på banen. Ofte når Drammen løfter laget blir #18 Tommi stående alene bak å styre spillet. Han gjør dessverre en sjelden tabbe og misser ballen i det den skal trees gjennom motstander. Nor kontrer dermed 2 mot 1 og Lindgren kan spille frem Løvlund på blank kasse, 3-2 til Tigers. Nå er vi halvveis i kampen og Devils har snudd kampbildet. Nå er det Drammen som presser og Nor92 har ingen sjans til å spille sitt spill. Det offensive presset til Djevlene er risikofylt slik at kontringene til Tigerene er ekstremt farlige. Det er helt jævlig å være Devilssupporter på tribunen. Selv i overtall makter ikke Drammens målfarlige spillere å sette den lille plastikkballen i nettet. Det fører til høy temperatur i Drammen som passer perfekt hos Djevlene. #18 Ahola får 2 minutter for protest sekunder før periodeslutt.

3.periode
Drammen åpner i undertall men rir av seg dette greit. Vi har spilt med to rekker, mens Nor92 bruker tre angrepsrekker. Spørsmålet er om Drammen har krefter til å svare og vinne siste periode. #16 Hans, #15 Espen og #83 Joonas har mistet målteften og setter ikke sine store sjanser i dag. Det går utover sistnevnte som erstattes med friske ben fra innbytterbenken. Kampen åpner seg skikkelig og perioden vinnes av to fantastiske målvakter. Klokka tikker så altfor fort men halvveis ut perioden presser Drammen så voldsomt at det ser ut som overtallspill. Vi brenner sjanse på sjanse og skuddstatistikken til Drammen går rett i været. Og det må litt flaks til før reduseringen sitter. Etter 5 minutter med mange målsjanser til Drammen dukker endelig #77 Calle opp. Banens beste fra forrige kamp spilte på det jevne i dag, men tar ansvar når det gjelder fra sin backposisjon. Skuddet går via et ben og kiler seg under kroppen til Fanuelsen i mål. 3-3 og det er under 5 minutter igjen av kampen. #17 Anders får sitt mål annullert av dommerene. Han priker inn en løs balle under Fanuelsen, men dommerene mener han tråkker på streken. Det ser ikke Drammens øyne på tribunen så vi lurer fortsatt på om dette var feilaktig. Synd at batteriet på videokameraet gikk tomt. Drammen har alle muligheter til å avgjøre denne kampen som egentlig ikke er jevn i 3 perioder. Nor var best i første og Drammen er best i siste. Men målvaktene og dommerene sørger for at sekreteriatet kan spare på blekken til neste kamp. Kampen renner ut men Drammens #18 Tommi spiller nå storslagent og viser teknikk ut av en annen verden. Et langt oppspill til Ahola ender med utvisning til Nor's Tobia Hulterstrøm. Han har ikke som sistemann sjans til å følge vendingen og må dytte #18 Tommi. Straffe mener vi, frislag sier dommerene. Frislaget taes 10 sekunder før slutt og er horribelt. Christoffer Jaksland får ballen og fri vei til målet. #40 Patrik følger etter og forstyrrer akkurat nok til at Jaksland bommer i det han skal skyve ballen inn i mål! Så nære er begge lag 3 poeng og poengdeling kan leves med denne gang.

Vi gleder oss allerede til neste lokalderby. Endelig har Buskerud to innebandylag på herresiden som kan gi oss den beste underholdning siden VM besøkte byen :)

Nor92.com: Uavgjort i thrillerkamp!
Dt.no: Stoppet av Drammen

Resultater og tabell: 1.divisjon østlandet
Kampfakta: Tigers - Devils