torsdag, november 29, 2007

Spennende helt til slutt

Drammen Devils klarte nesten å stjele alle poengene fra serieleder Rødgata Kings i 1.divisjon bedrift på tirsdag.

1.periode
Rødgata's to tidligere Devils spillere Lund og Jelo setter sammen med resten av laget et voldsomt press på Drammen. Ikke ufortjent setter serielederen den første scoring med et tversoverpass mellom to backer. Fra skrå vinkel setter de enkelt inn 1-0 på en utspilt målvakt. Rødgata har et klart overtak hele denne perioden men plutselig overrasker #30 Tom Roger seg selv og medspillere. For første gang siden tidlig dette århundret vender opp Tom Roger på en femøring og drar av skuddet i samme bevegelse. Ballen flyr inn ved lengste stolpe fra 5-6 meter og Devils utligner til 1-1. Mot slutten trodde vi at stormen var over og at pausen var nær. Men jammen rakk Rødgata å ta ledelsen igjen. Rett etter scoringen blåste dommeren og vi gikk til pause med 1-2.

2.periode
Etter en liten skjennepreken i pausen tok spillet seg opp noe og Devils kom til flere avsluttninger. Men det var ikke færre enn Rødgata som hadde klart mest ballbesittelse i denne kampen. Noen hadde krefter igjen og kunne presse Rødgata på egenhånd. #20 Glenn jobbet iherdig og fant omsider åpningen. Han utligner til 2-2 gir kampen mer nerve. Vi forsøkte å gjøre det vanskelig for Rødgata ved å være kompakte men de trillet ball seg i mellom. Så plutselig stjeler #42 Vegar ballen og setter fart. Vekta fører han mot venstre og langskuddet plottes i lengste kryss, 3-2! Drammen Devils har utrolig nok snudd kampen etter 35 minutter under konstant press. Skal man stjele poeng fra et bedre lag så hvorfor ikke gjøre det slik som i dag :) Men rettferdigheten fylles ved at Rødgata utligner rett før slutt. Litt bittert er det at deres målsjanse oppstår etter et soleklart slag på kølle. #31 Geir skal spille støttepassningen til #22 Erik som venter bak egen kasse. I det han skal spille kommer slaget på kølleblad slik at passningen aldri når frem. Rødgata snapper ball, runder keeper og utligner. Devils protester på dommer uten at det hjelper. Kampen ender 3-3.

Da har Drammen Devils fire uavgjort av 7 mulige og kommer til å sveve midt på tabellen i juleferien. Utengen's ballgutter knuste regjerende mester Admiral 6-2 og låner nå ledelsen i 1.divisjon bedrift. Utengen endte på 2.plass i fjor og ser ut til henge med i toppen også denne sesongen.

Tabell og resultater Bedrift