søndag, desember 02, 2007

Tre avgjørende mål på 22 sekunder

Sannsynligvis gikk du glipp av tidenes desidert råeste siste periode da du valgte å bli hjemme denne søndag formiddagen. Rundt klokken tre i St.Halvvardhallen setter trolig Drammen Devils ny rekord i en forbundserie for innebandy i Norge! Motstander var Ajer fra Hamar og vitner på tribunen var Anka, Odd Bjørn og Anka.

Allerde to ganger denne sesongen er målrekorden 12-11 tangert i eliteserien for menn. For tredje gang står det 12-11 på resultattavlen og denne gang i 1.divisjon øst.

1. og 2. periode
Ankom hallen på 2-1 til Drammen og som sist hjemme mot Akerselva snudde kampen på måltavla. Perioden endte 4-3 til Ajer. Ajer fungerte godt med to jevne rekker og bortelaget skjøt så ofte de kunne på #1 Jørn som fikk en hektisk dag på jobben. Med brukbar uttelling på sine sjanser gjør Ajer 4 mål i hver periode og leder hele 8-4 før siste periode. Drammen varierte igjen og denne gang veldig. En rekke er svært målfarlig, mens begge deler på målene som renner inn bakover. #16 Hasse startet kampen i forsvar og #18 Tommi tok en lengre ferie i fryseboksen etter protester. Og da ble det straks færre målsjanser til Drammen som er avhengige av disse to spillere, som pryder topp 3 i poengligaen. Dommerduoen fikk nok en gang høre en del protester men det så ut som de klarte seg bra fra tribunen. 1. og 2. periode ble altså målrik og underholdende så lenge spillerene konsentrerte seg om spillet.

3.periode
At Drammen hadde troen på å snu 4-8 var forståelig så lenge de jobbet maks inntil ballen passerte mållinjen. Men hadde det blitt mer tull og kollaps nå hadde undertegnede for første gang reist seg og forlatt hallen før slutt! Heldigvis øyner vi håp med to raske mål #18 Tommi og #16 Hasse som omsider spillte angrep sammen med #17 Anders. Denne norsk, svenske og finske trioen sørget for 6-8 etter 2 minutter og ny nerve. Så scoret Ajer tre mål der Drammen svarte med en redusering. Ajer var i førersete og hadde all grunn til å hente noen fortjente poeng i dag. #16 Hasse gjorde forøvrig 9-11 kun 4 sekunder etter Ajers siste scoring. Det betyr at ballen brukte 4 sekunder fra duell på midten til den via et langskudd lå i nettet 18 meter borte!

30 sekunder senere skjer noe man svært sjelden eller kanskje aldri opplever! Drammen fikk frislag på 6-7 meter og #18 Tommi meier ballen i mål fra venstre, 10-11. Seks sekunder senere etter duellen på midten så meier han inn ballen fra 6-7 meter fra høyre, 11-11. Ikke nok med det! Rett etter neste duell så gjør #18 Tommi hattrick ved å sette ballen fra venstre igjen. På 22 sekunder gjør Tommi Ahola tre mål og blir matchvinner med tallende 12-11. Har noen sett noe råere? Om ikke dette er en rekord alene så er det greit nevne at samme spiller gjør assist på disse fantastiske målene. #17 Anders la opp ballen fra frislaget og var nest sist på de to neste. Også verdt nevne er at Tommi tapte begge duellene fra midten men gjorde allikevel 3 mål to 22 sekunder!

I en kort kommentar på veien fra hallen svarte en fantastisk spiller som forøvrig var opptatt i mobilen: "Det var greit" :)

Drammen Devils vant en av sesongens vikstigste kamper og har nå 10 poeng. Kan Drammen klare å slå noen av lagene over på tabellen er ikke veien opp så veldig lang. Vi håper på at gutta fortsetter å vinne de jevne kampene og klatrer opp noen plasser.