onsdag, februar 18, 2009

Vi spilte skjorta av Admiral

Nå er plutselig spenning i toppen av 1.divisjon bedrift etter at Drammen Devils leverte årsbeste og slo serieleder Admiral 5-2 tirsdag! Admiral er en fryktet motstander og Devils var overhodet ikke godt forberedt. Nesten halvparten av spillerene har trent lite, noen småskader og vi har slitt med å score mål...selv på trening! Men det lå en tanke bak laguttaket og oppsettet av de to rekkene som skulle få bryne seg på serielederen.

1.periode
Devils får en kanonstart på kampen! Vi satte de første avgjørende passningene og overrasket med to tidlige mål. #16 Hans var en endelig spilleklar og brukte kun minuttet i sin første kamp for oss å sette ballen bak keeper. I neste bytte økte #31 Geir til 2-0! Vi gikk rett på sak og skapte mange målsjanser de fire første minuttene før Admiral reduserte. En løs ball ble klinket inn på halv volley 2-1. Spillet jevnet seg ut men dette så ut til å bli et fyrverkeri av en kamp. Begge målvakter fikk mer enn nok å gjøre og de begge voktet sine mål på en mesterlig måte. Men når #66 Tore Martin setter fart på venstre side og spiller presist opp #20 Glenn på høyre åpner dørene seg! #20 Glenn prikker inn 3-1 på direkten og Devils har kommandoen. Admiral kopierer denne scoringen i andre enden speilvendt men #72 Fredrik var svært nære på redde ballen! Kampbildet formet seg i riktig retning og mye ønsket formasjon kom av seg selv. Vi gjorde mye riktig og enkelt så ledelsen til pause var velfortjent.

2.periode
Dette kunne vi klare om vi leverer en ny periode slik som den første! Denne enkle beskjeden var kanskje nok til at vi fortsatte i det samme gode sporet. De fire første minuttene av denne perioden ble også en kavalkade av målsjanser på Admiral. Vi traff stolpe, sto perfekt plassert på åpent mål og bommet med få centimetere men tok kommandoen og viste ingen respekt for serielederen. Vi toppet det hele med årets vakreste angrep og scoring! Vi dro opp angrepet fra eget forsvar og spilte oss hele veien igjen. Debutant på 1.laget #8 Terje fikk tid og rom på høyre, kunne avslutte men valgte å servere ballen til #42 Vegar som hadde tatt veien opp fra sin forsvarsposisjon. Målet var vidåpent og kaptein #42 Vegar kan sette inn ydmykende 4-2! Så kom presset til Admiral. De løp i sirkler i angrep og posisjonerte seg gang på gang for avsluttning. Devils komprimerte rekken og tettet igjen på best mulig måte. Snikskuddene ble reddet mesterlig av #72 Fredrik og vi holdt hodet nogenlunde kaldt. Vi slapp å kommentere gale dommeravgjørelser og taklet Admiral hardt innimellom for å heve frustrasjon i motstanderen. Det gjaldt å holde stand selv om vi med enda mer effektivitet kunne scoret noen fler mål. Devils fokuserte på hverandre og pratet sammen slik at avsluttningen ble perfekt. Vi jobbet knallhardt og punkterte kampen helt med 5-2 scoringen til #16 Hans.

Dette er en spesiell lagseier! Begge rekker inneholdt to spillere enten utrente, skadde eller debuterende så å se begge rekker skulle fungere optimalt var overraskende artig. Hele fire spillere scoret målene hvor flere spillere sto bak utsøkte assist. Forsvaret sto i mot og endte på to baklengs....godkjent mot et lag som Admiral. Bakerst sto beviset på hvorfor Devils leverer varene som natt og dag. Vi hever oss igjen mot god motstand og beviser vi kan spille!